Bir Saniyede Açılan Bilgisayar

Sisteminizin yavaşlığından mı şikayetçisiniz ? 1 saniyede açılan bir sistem kullanmaya ne dersiniz?

İşletim sistemlerinin gelişmesinin pek çok faydası olmasının yanı sıra bu durumun kullanıcılar üzerinde bir de yan etkisi var; kullanıcıları daha sabırsız yapıyor. Artık kimse uzun sürede yüklenen işletim sistemleri ile çalışmak

istemiyor. Bunun bilincinde olan bir firma sadece 1 saniyede açılan çok özel Linux tabanlı bir işletim sistemi hazırladı. MontaVista adındaki bu işletim sistemi, siz PC’nin açma düğmesine bastıktan sadece bir saniye sonra çalışır hale gelebiliyor.

Tabii ki bu inanılmaz hızı sağlamak için MontaVista ufak bir hile kullanıyor. Sistem

sadece kendi üzerine kurulmuş olduğu özel donanım ile bu şekilde çalışabiliyor. Bu sayede donanım bileşenlerinin sürücülerini ayrı ayrı yüklemek için vakit kaybetmiyor, çünkü zaten bu ürünleri doğal olarak tanıyor. Diğer yandan bu kadar hızlı çalışan bir işletim sistemi isteyen kullanıcıların bu duruma itirazı olacağını sanmıyoruz...

KAYNAK

Pardus 2009 Download -Tek Link

Sorunsuz ve hızlı bir açılış

Pardus kullanan sistemlerin açılışı YALI’da güncellemeler ve açılış sisteminde yapılan iyileştirmelerin yanı sıra, temel teknolojileri olan PiSi ve COMAR’a eklenen yeni özellikler sayesinde çok daha hızlı gerçekleşiyor. Pardus 2009’un sunduğu yeni özellikler arasında uzak dosya sistemleri altyapısı için yapılan iyileştirmeler de göze çarpıyor.

Bağlanılan ağı hızlı bir şekilde değiştirebilen Ağ Plasma Programcığı ile sistem servislerini yönetme ve durumlarını masaüstünden takip etmeye yarayan Servis Plasma Programcığı da Pardus 2009 için yeni hazırlanan araçlar arasında yer alıyor. Bütün Pardus yönetim araçlarının yeni KDE4 teknolojileri ile uyumlu çalışacak şekilde gözden geçirilmiş ve iyileştirmeler yapılmış sürümleri de Pardus 2009’da dikkat çeken özelliklerden.

Neden Pardus 2009?

Herkesin kolayca kurup kullanabileceği, Linux tabanlı bir işletim sistemi olan Pardus 2009, kullanıcıya bir işletim sistemiyle yapılabilecek her şeyi sunuyor. Hızlı, güvenli ve kararlı altyapısı ile Pardus 2009, kullanıcılar için özgür yazılımın kapılarını ardına kadar açıyor. Pardus 2009, bilgisayar teknolojileri hakkında yüzeysel bilgiye sahip olan, kişisel bilgisayarlarını klasik ihtiyaçları için kullanabilen ve yapmak istedikleri için hangi uygulama ya da donanımı kullanacağını seçebilen “bilişim okur yazarı” tüm genel kullanıcıları hedefliyor. Pardus 2009 kullanmak için kullanıcının bir sistemin arka planının nasıl çalıştığı hakkında fikir sahibi olması gerekmiyor, sadece ihtiyacına yönelik uygulamayı bulabilmesi ve kullanabilmesi yetiyor.

DOWNLOAD